eur:
384.97
usd:
354.26
bux:
68257.27
2024. május 21. kedd Konstantin

Horváth Ágnes: Az otthonszülést választókat is megilleti a támogatás

Az egészségügyi miniszter szerint azok a nők, akik otthon akarnak szülni, ugyanolyan járulékfizetők, mint azok, akik a kórházban akarják világra hozni gyermeküket.

Az egészségügyi miniszter szerint nem túlszabályozott, de szabályozott környezetre van szükség ahhoz, hogy az otthonszülés biztonságos legyen.

Mi a szülő nőt kívánjuk támogatni - mondta Horváth Ágnes az InfoRádiónak az otthonszülés szabályozása kapcsán.

Az egészségügyi miniszter hozzátette: azoknak a nőknek is jár a társadalombiztosítási támogatás, aki úgy döntenek, hogy otthon hozzák világra gyermeküket, hiszen ők is ugyanolyan járulékfizetők, mint azok, akik kórházban szülnek.

"Szabályozott körülményeket akarunk, biztonságot és garanciális elemeket" - jelentette ki az egészségügyi tárca vezetője.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden tokiói élő Facebook-bejelentkezésében. A bejelentés azután érkezett, hogy Hszi-Csin Ping kínai elnök minapi budapesti látogatásán széleskörű, a nukleáris energiatermelés teljes vertikumára vonatkozó megállapodást kötött a két kormány egymással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×