eur:
385.45
usd:
355.08
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Mozdonyvezetők rögzített adatai: feljelentéskiegészítést rendeltek el

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség a sztrájkoló mozdonyvezetők adatait rögzítő Vas megyei rendőrök ügyében.

Fejes Péter, a Vas megyei főügyészség szóvivője elmondta: a feljelentés kiegészítésére 15 nap áll rendelkezésre, ezután dönt az ügyész arról, hogy elrendeli-e a nyomozást.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete azért fordult az ügyészséghez, az október 25-ei bejelentett munkabeszüntetés idején több Vas megyei állomáson feljegyezték a rendőrök a sztrájkolók adatait.

A rendőrség közlése szerint senki nem adott utasítást a mozdonyvezetők adatainak rögzítésére, a dokumentumokat megsemmisítették.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Csak Magyarország szavazott nemmel ma a nagy brüsszeli árampiaci döntéseknél

Csak Magyarország szavazott nemmel ma a nagy brüsszeli árampiaci döntéseknél

Csak Magyarország szavazott nemmel kedden Brüsszelben az uniós tagállamok közül a villamosenergiapiaci reformról szóló irányelv kapcsán, feltehetően a rezsicsökkentési rendszerrel kapcsolatos szempontok miatt, de ezzel együtt is elfogadottnak számít az irányelv, így az rövidesen hatályba lép – derült ki a Tanács oldalán közzétett szavazási jegyzőkönyvből. Az ülésen a reform elemeit tartalmazó rendeletről is szavaztak, azt minden tagállam jóváhagyta, így miután megjelenik az uniós közlönyben, 20 nappal később közvetlenül hatályosul minden tagállamban. Az irányelv tartalmának a megjelenését követően hat hónappal kell megfelelnie a tagállamoknak, így tehát a mai ellenző szavazat mellett sincs sok ideje a magyar kormánynak a szükséges lépésekre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×