eur:
385.37
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Maradhatnak Magyarországon a késelő kubaiak

Nem utasítják ki az országból és a menekült státuszukat sem vonják meg azoktól a kubaiaktól, akik ellen csoportos garázdaság miatt indult eljárás.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója az InfoRádióban emlékeztetett arra, hogy a Fejér megyei Bicskén vasárnap késeléssel végződött egy szórakozóhelyen helyiek és az október 9-én Magyarországra érkezett kubai menekültek egy hatfős csoportjának szóváltása.

Végh Zsuzsanna elmondta: három magyar férfit szúrt, vágott sérülésekkel vittek kórházba, egyikük állapota súlyos.

A főigazgató hangsúlyozta: a hivatal különösen súlyos bűncselekmény esetén és abban az esetben vonhatja vissza a menekültstátuszt, ha jogerősen, több mint öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélik a vádlottat.

A magyar kormány és az Egyesült Államok kormánya között létrejött megállapodás alapján a huszonnyolc kubai október 9-én érkezett Magyarországra és kapott menekültstátuszt.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×