eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem vicc: halottaskocsik araszolnak a dugóban

Évek óta kérik, de nem használhatnak megkülönböztető jelzést a halottszállító autók. Mivel a buszsávokat sem vehetik igénybe, előfordul, hogy csak órák múlva érnek ki egy-egy helyszínre. A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. illetékese az InfoRádiónak elmondta: Lenkovics Barnabás ombudsman konkrét kérése ellenére sem történt előrelépés az ügyben.

Somogyi Tibor, a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. főosztályvezetője elmondta: ahhoz, hogy maradéktalanul el tudják látni feladataikat, legalább a buszsávokat használniuk kellene.

Ennek hiányában a közlekedési dugóban araszolva tudnak csak a helyszínre menni, így előfordul, hogy órák telnek el, mire el tudják szállítani a halottat.

Két éve Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa egy konkrét ügyben vizsgálatot kezdeményezett és felvetette: vissza kellene állítani a 2000. december 15. előtti állapotot, amikor a halottszállító autók is használhattak megkülönböztető jelzést.

Ennek ellenére nem történt semmi az ügyben - mondta Somogyi Tibor az InfoRádiónak.

A főosztályvezető elmondta, hogy az engedélyt a Budapesti Rendőr-főkapitányság vonta meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×