eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lendvai "félkótya őrjöngőknek" nevezte a blokádban résztvevőket

Semmilyen politikai indulat nem adhat menlevelet arra, hogy félkótya őrjöngők túszul ejtsék a várost - írta közleményében a szocialista frakcióvezető a budapesti forgalmat megzavaró blokádról. Az eseménytől a Fidesz is elhatárolódott.

"Talán ideje, hogy a város, az ország jogainak védelmében most azonnal kimondják az eddig hiányzó mondatokat azok, akik eddig idén októberben kizárólag a rendőröket tartották szükségesnek figyelmeztetni a törvények betartására. Várjuk megszólalásukat!" - közölte Lendvai Ildikó.

Hozzátette: ami ma történt, az már nem politika, de a politikának is van vele kapcsolatban tennivalója.

"A hírek szerint a rendőrség a blokád egyik szervezőjeként körözi Novák Elődöt, a Jobbik szóvivőjét" - írta.

Rogán Antal, az V. kerület polgármestere helyesen és jogosan a hatóságok fellépését kérte a kerület lakóinak védelmében. De neki is lépnie kell. Jó lelkiismerettel nem kormányozhat tovább közösen a blokádban bűnös Jobbik helyi embereivel. Ilyenkor választani kell - vélekedik Lendvai Ildikó.

Fidesz: elfogadhatatlan, ami történt

Az V. kerület fideszes polgármestere, Rogán Antal határozott fellépést kért a jogsértésekkel szemben.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője közölte: egyetértenek Rogán Antallal, ami az Erzsébet hídnál történt, azt a párt elfogadhatatlannak tartja.

Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakciószövetség elnöke érthetetlennek és károsnak nevezte az akciót.

"Törvénytelen és anarchikus, akadályozza a város rendeltetésszerű használatát, sérti a lakosság alapjogait. Nem kizárható az sem, hogy a meggondolatlan rendbontók cselekedeteikkel ráadásul akarva-akaratlan azok érdekét fogják szolgálni, akik ellen fellépnek" - írta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×