eur:
389.33
usd:
362.78
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fegyelmi eljárás indul egy szocialista politikus ellen

A Népszabadság arról ír, hogy fegyelmi eljárást rendelt el az MSZP országos etikai és egyeztető bizottsága a párt egyik EP-képviselője, Dobolyi Alexandra ellen.

A politikus által közzétett személyes életrajzi adatai és az egyéb nyilatkozatai ellentmondásosak, és az is kiderült, hogy - bár a képviselő nem doktorált - mégis, több helyütt dr. Dobolyi Alexandraként szerepel.

Az újság szerint az MSZP-s politikusok lelkesek az etikai vizsgálat miatt, hiszen többen is szívesen pályáznának az Európai Parlamentbe. A képviselők Szabó Zoltánt, Kökény Mihályt, sőt a párton kívüli Medgyessy Pétert is lehetséges jelöltként említik.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Pusztaottlaka helyhatósági testülete ásta a sírt, és helyezte el végső nyughelyén azt a nemrég elhunyt asszonyt, akinek férje nem tudta kifizetni a temetés költségeit.

A falu vezetősége segélykiáltásnak szánja a gesztust: a kis községekben lakók és az értük felelős helyhatóságok is lassan felélik minden tartalékukat.

Simonka György polgármester szerint a kormány a pénzmegvonásokkal arra ösztönzi a kis falvakat, hogy szüntessék meg az önállóságukat, és csatlakozzanak valamelyik környékbeli település önkormányzatához. Az új egységbe kényszerített települések viszont egymással kezdenek civódni azon, hogy melyiknek jusson a forrásokból.

A Világgazdaság összefoglalójából kiderül: egyre tisztábban jelzik a kiskereskedelmi adatok, hogy visszaesik a fogyasztás. Most már az is látszik - és ez korábban nem volt jellemző -, hogy az áremelések hatására sokan kezdik visszafogni élelmiszer-vásárlásaikat.

Az üzletekben egyre inkább tudatosan vásárolnak az emberek, legalábbis ami az árat illeti; igyekeznek "kifogni" az olcsóbb, akciós termékeket. A kereskedelmi cégek azonnal reagáltak erre a fogyasztói magatartásra, hiszen szinte minden üzletben akció akciót követ.

Az elemzők szerint a karácsonyi ajándékvásárlások azonban még lendíthetnek a lakossági keresleten. Főként az iparcikkek és a tartós fogyasztási termékek forgalma bővülhet, ám ezzel együtt a lakossági hitelek szintje is tovább emelkedik.

Az Index szerint az al-Aksza Mártírjai Brigádok palesztin szervezet azt állítja, hogy az ismert internetes műholdas térképet, a Google Earth-öt használják fel izraeli célpontok ellen indított rakétatámadásaik megtervezéséhez.

Biztonságpolitikai szakértők szerint az internetes térképprogram veszélyes, ezért a Google foglalkozik a felmerült problémával, de a cég szerint számos más forrásból is könnyen hozzá lehet jutni a nagyfelbontású műholdas képekhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×