eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Volt főrendőrök a piacon: valósággal verekednek értük

Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány nem kívánta kommentálni azt a hírt, hogy Leisztinger Tamás üzletember cégeinek biztonsági főnöke. A Magyar Hírlap megkeresését azzal utasította el a volt rendőri vezető, hogy már nem közszereplő, így nem köteles válaszolni a kérdésekre.

A volt budapesti rendőrfőkapitányt, Gergényi Pétert a tavaszi Zsanett-ügy kirobbanása után menesztette a belügyminiszter, amikor felmerült annak gyanúja, hogy Budapesten több rendőr megerőszakolt egy fiatal nőt.

A Magyar Hírlap úgy tudja, Gergényi Péter Leisztinger Tamás üzletember cégeinek biztonsági főnöke. A tábornok nem kívánta kommentálni a hírt, azzal hárította el a lap megkeresését, hogy már nem közszereplő, így nem köteles nyilatkozni.

Nem ez az első eset ugyanakkor, hogy volt rendőri vezetők, vámtisztviselők vagy a büntetésvégrehajtás vezetői biztonsági főnökként folytatják - nyugdíjazásuk után - pályafutásukat.

A volt országos rendőrfőkapitány, Bene László a Magyar Nemzeti Bank biztonságáért felelős tisztséget vállalt. Arnold Mihály egykori vámparancsnok az Állami Nyomda igazgatósági tagja lett.

Bökönyi István volt büntetésvégrehajtási parancsnok az egyik legnagyobb, az MSZP székházat is védő cég stratégiai igazgatója. Szakmai főigazgatói tisztséget tölt be ennél a cégnél az egykori csepeli rendőrkapitány Vágó Imréné is.

A Heti Válasz korábbi írásából kiderül, hogy a fegyveres szervek vezetőire mindig van kereslet a piacon. Az egyik nyilatkozó szerint valóságos harc folyik a rendőrökért.

Bodrácska János, aki 1997-ig volt budapesti főkapitány, egy vagyonvédelmi kft tulajdonosa.

Pintér Sándor, aki országos rendőrfőkapitány, majd belügyminiszter volt saját biztonsági szolgálatot alapított. Valószínűleg a rendőrségtől most nyugdíjba vonuló egyenruhások nagy része is ilyen vagy hasonló cégekhez kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×