eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tizenöt raklapnyi átcímkézett élelmiszert találtak az ellenőrök

Tizenöt raklapnyi átcímkézett édesipari terméket és kávét találtak az ellenőrök egy fővárosi, Gubacsi úti raktárban - értesült az InfoRádió. A Fővárosi és Pest megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság helyettes vezetője megerősítette információnkat.

Helik Ferenc elmondta: a raktárban nagy mennyiségben találtak az ellenőrök átcímkézett kávéízesítőt, kávét, csokoládét és pralinét. Sok olyan terméket is találtak, amelynél nem volt feltüntetve a szavatossági idő vagy nem volt megállapítható, hogy azt átütötték-e.

Az ellenőrök a helyszínen egy csomagológépet is találtak. Az áru tulajdonosa elismerte, hogy átcímkézte a termékeket. Az ellenőrök eddigi ismeretei szerint nagykereskedelmi tevékenységre van engedélye, az ezt igazoló okmányokat azonban egyelőre nem mutatta be.

Helik Ferenc arra egyelőre nem tudott válaszolni, hogy a boltokba kerültek-e átdátumozott termékek, és arra sem, hogy mióta működik az átcímkéző üzem.

Arra sem tudott válaszolni, hogy egészségre ártalmas-e a lefoglalt áru, azt azonban hangsúlyozta: a termékeket megsemmisítik.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×