eur:
389.52
usd:
362.64
bux:
67979.04
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A szakértő szerint komolytalan a "hídfoglaló" radikálisok kampánya

Nincsen tömegtámogatása azoknak a radikális szerveződéseknek, amelyek manipulatív eszközöket használnak fel akciójukhoz rossz nyugati példák alapján - mondta az InfoRádió által megkérdezett politikai kommunikációs szakértő azzal kapcsolatban, hogy a napokban több közszereplő és újságíró kapott a pénteki hídlezárásra mozgósító SMS-t.

Magyarországon nem volt szokás az elmúlt 15 évben, hogy névtelenségbe burkolózó szerveződések ilyen eszközökkel próbálnak meg nyomást gyakorolni a médiára - mondta Fűrész Gábor.

Olyan korszakban élünk, amelyben különösen felértékelődött a média szerepe. Szélsőséges politikai cselekményeket nagyon sokszor a médiához hangolják, közvetítő eszközként használják - közölte a szakértő.

Magyarországon ennek legfeljebb a paródiáját láthatjuk, de így is szokatlan jelenség ez - vélekedett.

Fűrész Gábor szerint az újságíróknak küldött SMS-ek célja, hogy a témára ráirányítsák figyelmüket.

Olyanokban, akik nem tartoznak a radikális meggyőződésűek közé, visszatetszést válthat ki az ilyen kéretlen megkeresés - mondta.

A szakértő hozzátette: a magyarországi radikális szervezetek tanultak a média rossz nyugat-európai példáiból, és elkezdték a manipulatív eszközök használatát.

Fűrész Gábor mindazonáltal a jelenséget komolytalan tartja, mivel szerinte a radikális szerveződéseknek nincsen bázisa.

Ezeket a jelenségeket nem szabad túlértékelni - jelentette ki a politikai kommunikációs szakértő.

Rogán a legfőbb ügyészhez fordult

Az V. kerület fideszes polgármestere bejelentette: a legfőbb ügyészhez fordult az Erzsébet híd péntekre tervezett lezárása miatt.

"Úgy ítélem meg, hogy az Erzsébet híd lezárására való felhívás törvénytelen cselekedetre buzdít" - közölte Rogán Antal.

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője elmondta, hogy a polgármester bejelentését a Fővárosi Főügyészségen keresztül a rendőrségnek továbbítják.

A rendőrség még szerdán közölte: határozottan fellép minden jogsértéssel szemben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×