eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Vádat emelnek a kerítők ellen

Vádemelést javasol az ügyészségnek a Nemzeti Nyomozó Iroda öt, emberkereskedelemmel és kerítéssel gyanúsított férfi ügyében. Az NNI a zürichi rendőrséggel összefogva még tavaly júniusban állított elő többeket kerítés és emberkereskedelem bűntett gyanúja miatt. Az előállítottak között volt két-két magyar és svájci állampolgár is - mondta az InfoRádiónak Horváczy Emese szóvivő.

Az NNI munkatársai tartóztatták le F. Zoltánt, a zürichi rendőrség pedig N. Györgyöt - mondta el az InfoRádiónak Horváczy Emese, aki hozzátette: a gyanúsítottak 2002-től szerveztek be prostitúcióra nőket egy szombathelyi bárban.

A nőknek pincérnői állást és kiemelkedő jövedelmet ígértek, de a szoba árán, illetve a napi ellátásukhoz szükséges 10-20 frankon kívül minden bevételüket - napi 300-1500 frankot - le kellett adniuk N. Györgynek, aki a kapcsolatot tartotta velük.

A nők két-három hétig "dolgoztak" Zürichben, majd hazatértek. Eddig 11 sértettet sikerült azonosítani, őket ki is hallgatták - tette hozzá a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×