eur:
389.31
usd:
362.04
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Szilvásy: "Nem biztos, hogy csak a miniszter hülye"

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter az elmúlt napok belpolitikai csatározásairól az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nem szeretne senkit sem vádolni. Szilvásy György kijelentette: "a mai felfokozott helyzetben, amikor a politikai színtéren sokszor félinformációk alapján parázs viták folynak, elképzelhető, hogy valaki túlmegy a normális ésszel felfogható határon".

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szerint nem ő a legalkalmasabb arra, hogy megítélje: követtek-e el hibákat az úgynevezett Topolánszky-ügy kapcsán.

Szilvásy György az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: azért hívta fel Topolánszky Ákost, mert feltételezte, hogy még mindig jó viszonyban vannak, és miután olvasta a vele készült interjút, közölni akarta vele, hogy néhány, elsősorban a volt kollégákat érintő állítás nem igaz.

"Nagyon sok félreértés van a mai világban" - hangsúlyozta Szilvásy György, hozzátéve: "Magyarországon nem mindig csak jogi úton lehet tisztázni a félreértéseket", egy emberi viszonyban nem nyomásgyakorlás, ha jelzi a tévedéseket.

Annak kapcsán, hogy egy kolléganője az interjút közlő hvg.hu főszerkesztőjénél a beszélgetés készítésének körülményei iránt érdeklődött, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter elmondta: megszokott eljárás, hogy munkatársa megkeresi az illetékest, hogy elmondja, ha egyes dolgok szerintük nem úgy történtek, ahogy leírták azokat.

"Nem akarok senkit sem vádolni" - mondta Szilvásy György, hozzátéve: "a mai felfokozott helyzetben, amikor a politikai színtéren sokszor félinformációk alapján parázs viták folynak, elképzelhető, hogy valaki túlmegy a normális ésszel felfogható határon".

"Nem biztos, hogy csak a miniszter hülye, rosszindulatú" - jelentette ki Szilvásy György, aki elképzelhetőnek tartotta, hogy a másik fél a gesztust félreértette, de ezt meg kellene kísérelni egymás között tisztázni.

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×