eur:
389.44
usd:
361.94
bux:
68608.98
2024. május 7. kedd Gizella

Nem csökkent az állatkínzások száma

Nem csökkent az állatkínzások száma, annak ellenére, hogy négy éve bűncselekménnyé nyilvánították - mondta a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány elnöke az Állatok Világnapján. Fiáth Szilvia szerint nincs elég visszatartó ereje a pénzbírságnak, szigorúbb büntetésre volna szükség.

Hiába számít közel négy éve bűncselekménynek, továbbra is gyakori az állatkínzás, több azonban a bejelentett eset - mondta az InfoRádiónak a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány elnöke.

Fiáth Szilvia szerint a pozitívum az, hogy van már kihez fordulni, az állatkínzást be lehet jelenteni a rendőrségen, az ügyek nagy része azonban már itt megreked, hiszen azokat nem lehet bizonyítani.

Abban a kevés esetben pedig, amely eljut a bíróság elé, a vétkest nem büntetik megfelelően - tette hozzá az állatvédő.

Bűncselekménynek számít az állatviadalok szervezése, és az ilyen célra tenyésztett állatok tartása, valamint az állatok megkínzása, és az, ha eközben elpusztulnak vagy maradandó egészségkárosodást szenvednek. Bűncselekmény az állatok elhagyása, kidobása is - közölte Fiáth Szilvia.

A pénzbüntetés - véli a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány elnöke - nem tartja vissza az embereket az állatkínzástól, ezért precedens értékű ítéletekre lenne szükség. A fejlett nyugati államokban az ilyen esetekben börtönbüntetést, vagy nagy összegű bírságot szabnak ki az elkövetőkre.

A leggyakoribb, hogy a megunt, esetleg megbetegedett állatoktól megszabadulnak tartóik - mondta Fiáth Szilvia.

Hanganyag: Koncz Anita

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×