eur:
388.98
usd:
360.84
bux:
68677.94
2024. május 7. kedd Gizella

Hova tegyük a vonaton a babakocsit?

Négy alkalommal négy különböző információt kapott a MÁV egyik utasa arról, hogy babakocsival hogyan lehet szabályosan utazni a vasúttársaság járatain. Daradics Szilviát többször meg akarták büntetni a kalauzok, és mindig más indokkal. A panaszos nem boldogult a pénztárosokkal és az ellenőrökkel, ezért az InfoRádió Fórum című műsorától kért segítséget.

Az InfoRádiót megkereső Daradics Szilvia elmondta, minden jegyvásárláskor közli, hogy milyen korú gyermekkel fog utazni. A különböző alkalmakkal azonban más és más információkat kapott, így jelenleg sem tudja pontosan, hova kell leállítania a vonaton a babakocsit.

Ha egyterű vagonban utazik, a kocsi az ülések közé nem fér be, a két üléssor között pedig elfoglalja a helyet, így mások nem tudnak attól közlekedni. Az InterCity-n ugyanez a helyzet, ott ráadásul a csomagtartó is kisebb.

A fülkés gyorsvonaton pedig sem a fülkében, sem a folyosón nem lehet megmozdulni, ha valaki babakocsival akar utazni.

Az egyik ellenőr egyébként azt tanácsolta neki, hogy írjon egy levelet a MÁV-nak, bár a kalauz a tanácsát egy grimasszal kísérte, mondván: talán kap rá választ.

Már dolgoznak a megoldáson

A vasúttársaság már dolgozik a bababarát vagonok kialakításán - mondta az InfoRádiónak a panasz kapcsán a MÁV Start Zrt. szóvivője. Balogh-Fazekas Anita ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják Daradics Szilvia esetét.

A szóvivő elmondta azt is, hogy jelenleg egyetlen előírás sem határozza meg konkrétan azt, hogy hol kell szállítani a babakocsit, a MÁV szabályzata csupán azt írja elő, hogy az nem akadályozhatja az utasok közlekedését.

A MÁV egyébként azt tervezi, hogy több tízezer családot kérdez meg arról, hogy milyen újításokat látnának szívesen a vonatokon. A jövőben pedig olyan kocsikat alakítanának ki, ahol babakocsi-tároló, pelenkázó, a gyermekeknek pedig elkülönített játszóhely is lenne.

A szóvivő hozzátette, hogy várhatóan 2008 második felében állítják üzembe a MÁV "bababarát" vagonjait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×