eur:
387.69
usd:
357.02
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Nemzetközi hírű professzorokat bocsátanak el Pécsett

Százötven-kétszáz klinikai dolgozót, köztük nyugdíjas korú professzorokat és docenseket bocsátanak el szeptemberben a Pécsi Tudományegyetemről.

Az Új Dunántúli Napló beszámolója szerint az intézmény többek között olyan szaktekintélyeknek mond fel, mint Bellyei Árpád, az ortopédia kiválósága, Soltész Gyula, a gyermekkori cukorbetegségek nemzetközi hírű szakértője, Kellermayer Miklós sejtkutató és Kosztolányi György akadémikus, a klinikai genetika kiemelkedő alakja.
Karácsonyi Annamária, a pécsi egyetemhez kirendelt kincstári biztos azt mondta: a 65 évnél idősebb professzorok és a 62. életévüket betöltött docensek elbocsátását ő javasolta, mert az intézmény négymilliárd forintos adóssággal küszködik.

Úgy vélte: a megtakarítással az év végéig elérhető, hogy ismét az egyetem irányítsa saját gazdálkodását.

Németh Péter, az orvostudományi kar dékánja azt közölte, hogy az elbocsátottak vállalkozóként a jövőben is foglalkoztathatók.

Papp Lajos pécsi szívsebész professzor úgy fogalmazott, hogy az intézkedés az ész megcsúfolása.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×