eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Olasz-magyar: érdeklődés hiánya miatt lezárt szektorok

A magyar válogatott a világbajnok Olaszországot fogadja szerdán este a Puskás Ferenc Stadionban. A felső karéjok nem életveszélyes voltuk, hanem az érdeklődés hiánya miatt lesznek zárva. A mérkőzésre nagyjából 30-35 ezer embert várnak.

A Népszabadság úgy tudja, a jövőben többet kellene áldozniuk a vállalkozóknak és a lakosságnak a környezet védelmére, legalábbis több adót kellene fizetni a környezetvédelmi tárca javaslatai szerint. Ebben olyan adó emelése is szerepel, amit vélhetőleg megszüntetésre ítél majd a pénzügyi kormányzat.

A Magyar Nemzet cikke szerint mindössze 33 százalékos arányban nyernek a hazai kis- és közepes vállalkozások az állami közbeszerzések több száz milliárdos piacán a pályázatok összértékét tekintve, a többi nagyrészt a külföldi tőkének jut - derül ki a Közbeszerzések Tanácsának adataiból.

Az index.hu arról ír, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnok Olaszországot fogadja szerdán este a Puskás Ferenc Stadionban. Ez még mindig az 1953-ban felavatott stadion, pedig már két sportminiszter is, 1999-ben Deutsch Tamás, 2004-ben Gyurcsány Ferenc, megígérte, hogy új stadion épül. A 2004-es magyar-brazil meccsen még azért kellett lezárni a Puskás Ferenc Stadion felső karéját, mert életveszélyes volt. A szerdai olasz-magyaron az érdeklődés hiánya miatt lesznek zárva a felső szektorok. A mérkőzésre nagyjából 30-35 ezer embert várnak.

A Világgazdaság arról ír, hogy nem tisztul a kép az amerikai másodlagos jelzálogpiaci válság lehetséges hatásaival kapcsolatban. További borúlátásra ad okot, hogy a jegybanki mentőakciók ellenére egymás után jelentenek forráshiányt a bankszektor szereplői. Miközben a tengerentúli másodlagos jelzálogpiaci problémák várhatóan nem gyakorolnak közvetlen hatást az európai gazdaságra, az öreg kontinens amerikai eszközkitettséggel is rendelkező bankszektorának a kockázatáról azonban az elemzőknek is megoszlik a véleményük. Bár a hazai elemzők továbbra is stabilnak vélik a magyar hitelintézeti szegmenst, egyes nemzetközi tanulmányok szerint a bankszektorunk kockázatai egyenesen a legsebezhetőbb országgá teszik hazánkat.

A Napi Gazdaság szerint a MOL-OMV csata csendesedése után sem csökken a magyar olajipari társaság reklámaktivitása, sőt: erősödött. Az OMV sem csökkenti hirdetési kiadásait. A két olajipari multi csatájából egyelőre a média profitál.

A Portfolio.hu-n arról olvashatnak, hogy ma már könyvtárnyi a szakirodalma annak, hogy milyen gazdasági, politikai és intézményi tényezők vezetnek a demokráciában a károsan magas költségvetési hiány kialakulásához. A probléma valamivel gyakorlatiasabb megközelítésére vállalkozott Vítor Castro, a Warwicki Egyetem közgazdásza, aki az Európai Unió 15 tagállamában vizsgálta, milyen tényezők magyarázhatták az elmúlt 37 évben az állami túlköltekezést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×