eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

4-es metró: a kivitelező szerint a főváros hibájából késik az építkezés

A Hídépítő Zrt. szeptemberben távozó vezérigazgatója szerint nem a cég, hanem a főváros miatt csúszik a 4-es metró Fővám téri állomásának befejezése. Apáthy Endre az InfoRádiónak elmondta: a főpolgármester azért tette őt felelőssé, hogy elkendőzze az előkészítés hibáit. Hozzátette, hogy az Etele téri állomásnál is hasonló a helyzet, mert már fél éve várnak arra, hogy elkezdhessék a munkát.

Apáthy Endre közölte: nem a kivitelező, hanem a főváros hibájából nem készült el időre az állomás.

A szerződést a főváros és az Hídépítő Zrt. 2006. július 3-án írta alá, a jogerős építési engedélyt azonban csak idén február 4-én kapta meg a kivitelező.

A tervezési alapadatokhoz sem jutottak hozzá a szerződéssel egy időben: ebben az utolsó módosítás 2007. április 4-én történt - tette hozzá.

A munkaterületet tavaly augusztus 7-én kellett volna elfoglalnia a cégnek, ezt azonban csak január 17-én tehették meg - magyarázta Apáthy Endre.

A Hídépítő Zrt. szeptemberben távozó vezérigazgatója elmondta: az általuk leadott ütemtervben azok a határidők szerepelnek, amelyeket az új alapadatok függvényében vállalni tudtak, ebben írták le azt is, hogy az alsó rakpartot szeptember 18-án tudják csak átadni.

Apáthy Endre kijelentette: a Hídépítő Zrt. munkásai a Fővám téren heti hét napon át napi huszonnégy órán át dolgoznak, ám az egyes munkafázisok szervezése alakulhat úgy, hogy egyszerre mindössze három ember végez egy adott feladatot. (Ezt tette szóvá Demszky Gábor főpolgármester egy helyszíni látogatása alkalmával.)

A kivitelező vezérigazgatója feltételezi, hogy a főpolgármester azért őt tette felelőssé a késésért, mert ezzel próbálja kendőzni az elmúlt időszak előkészítési hibáit.

Apáthy Endre felhívta a figyelmet arra, hogy a Kelenföldi pályaudvari állomáson ugyanilyen problémák miatt csúszik az építkezés.

A helyszínen fél éve kellene dolgoznia a Hídépítőnek, de még a jóváhagyott építési engedélyt sem kapták meg.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 06:00
×
×
×
×