eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egyre többen halnak meg az utakon, rémálommá vált az M7-es

Két százalékkal emelkedett az év első felében a közúti balesetek száma, az elmúlt év első hat hónapjához képest. Ráadásul a balesetek között egyre több a halálos kimenetelű.

Tizenöt százalékkal nőtt a halálos kimenetelű közúti balesetek aránya az év első felében, az egy évvel korábbi adatokhoz képest - mondta el az InfoRádióban a statisztikai hivatal főtanácsosa.

Az első fél évben csaknem 9500 olyan baleset volt az ország útjain, amely személyi sérüléssel járt - közölte Csapó Éva.

Majdnem 13 ezren szenvedtek balesetet, közülük 595-en veszítették életüket. Súlyos sérüléseket csaknem 3800-an szenvedtek, és több mint 8600-an könnyebben megsérültek az utakon.

Miközben a Dél-Alföldön és Közép-Magyarországon nem nőtt a balesetek száma, a Dunántúl déli és nyugati régiójában csaknem 12 százalékos növekedést tapasztaltak.

Az M1-es autópályán 30, az M7-esen pedig 40 százalékkal több baleset történt, mint egy évvel korábban.

A leggyakrabban az egymást keresztezve haladó autók ütköztek össze, a második leggyakoribb baleseti ok pedig a gyalogosgázolás volt. Országos szinten nőtt az ittasan okozott balesetek száma: száz baleset közül 14 hátterében állt alkohol.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×