eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"A Margit híd a teljes tönkremenetel határán van" - képgaléria

A Margit híd állapotát folyamatosan figyeli a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., de olyan burkolatpotyogások, mint amilyenek hétfőn történtek, ennek ellenére előfordulhatnak - mondta Ullrich András, a társaság főosztályvezetője. A híd nincs biztosítva.

Hétfőn a Margit híd budai hídfőjénél betondarabok - kavics méretűtől a több mint egy kilogrammosig - estek a felső rakpartra a dél oldali járdaszegélyből - mondta el az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. főosztályvezetője.

Ullrich András közölte: mivel arra lehetett számítani, hogy további darabok is leesnek, a vízi parádé miatt a helyszínen tartózkodó tűzoltók eltávolították a járda kilazult részeit.

A hidat mindennap ellenőrzik, és az idén már tartottak olyan vizsgálatot, amelynek során eltávolították a laza darabokat, a hétfőihez hasonló eset azonban nem egyedi - tette hozzá az FKF Zrt. főosztályvezetője.

"A teljes betonszerkezet a tönkremenetel határán van, ezért is kell felújítani. Ez van a tervekben, de a tervek engedélyezett formában a jövő év végén állnak majd rendelkezésre" - mondta Ullrich András.

A híd rekonstrukciójának kezdetéig még legalább egy év van hátra, addig is folyamatosan ellenőrzik és javítgatják a szerkezetet és az útpályát - hangsúlyozta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. főosztályvezetője.

Ulrich Ferenc közölte: nem tud arról, hogy arról, hogy a Margit híd biztosítva lenne.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×