eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Munkába áll a Gripen-bizottság

Kedden délután megkezdi munkáját a kormány Gripen-vadászrepülőgépek beszerzését vizsgáló bizottsága - jelentette be Vadai Ágnes elnök, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón.

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára szerint már kedden délután megkezdi munkáját a kormány által felállított bizottság, amely a Gripen-vadászrepülőgépek beszerzését hivatott vizsgálni.

Vadai Ágnes elmondta: a testület katonai beszerzéssel foglalkozó tagja Kapusy György nyugállományú mérnök ezredes, nemzetbiztonsági szakértője Buzálné Szabó Mária, pénzügyi szakértője pedig Petőfi László lesz.

Az államtitkár elismerte, hogy a korábban tervezetthez képest csúszásban vannak, de ezt azzal indokolta, hogy nehéz volt valóban független szakértőket találniuk a feladatra, valamint alapos nemzetbiztonsági vizsgálaton kellett átesniük a tagoknak.

Vadai Ágnes közölte: az egyhónapos csúszás ellenére, a testület szeptember 15-ig elkészíti jelentését. Mint mondta, a bizottság tagja lesz egy jogász is, akinek nemzetbiztonsági vizsgálata még folyamatban van.

A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke szerint Vadai Ágnesnek nem sikerült független szakértőket találnia a Gripen-beszerzést vizsgáló kormánybizottságba. Lázár János azt mondta: bár a bizottság felállítása az államtitkár szavai szerint azért csúszott, mert eddig nem találtak független szakértőket, ez azonban most sem sikerült.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor engedélyt adott

A helyszínen ellenőrizte Orbán Viktor a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat, ahol Nagy István országgyűlési képviselővel együtt meghallgatta a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédők jelentését a Mosonmagyaróvár és térsége megvédéséért tett erőfeszítésekről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×