eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Már a parlament előtt a kiszivárgott államtitok ügye

Az MDF kérésére soron kívüli házbizottsági ülést hívott össze jövő keddre Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője azt mondta, a soron kívüli házbizottsági ülésen kezdeményezni akarja a honvédelmi és rendészeti bizottság összehívását.

Az MDF frakcióvezetője szerint a házbizottság összehívására szerinte azért van szükség, mert tisztázni kell a Nemzeti Nyomozó Irodától kikerült iratok ügyét.

Korábban a kormányszóvivő azt mondta, egyetlen politikusról sincs szó abban az iratban, amely a Nemzeti Nyomozó Irodától eltűnt.

Daróczi Dávid közölte: a Tasnádi-ügy és az eltűnt irat ügye semmilyen módon nem függ össze egymással.

Hétfőn Demeter Ervin, aki az Orbán-kormányban a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter volt azt mondta: a házi őrizetben lévő Tasnádi Péternek a jelenlegi kormány legalább egy tagja ma is a barátja, több mint gyanús tehát a kormányzat igyekezete a rendőrségtől ellopott dosszié eltussolásában.

A Nemzeti Nyomozó Iroda egy hete közölte, hogy a szervezettől újságíróhoz került egy államtitoknak minősülő irat.

Lapinformációk szerint az irat feltételezhetően Tasnádi Péter kapcsolatairól szól. Az ügyben a BRFK államtitoksértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor engedélyt adott

A helyszínen ellenőrizte Orbán Viktor a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat, ahol Nagy István országgyűlési képviselővel együtt meghallgatta a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédők jelentését a Mosonmagyaróvár és térsége megvédéséért tett erőfeszítésekről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×