eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

A nyár még nem végzett: visszatér a kánikula

Keddtől folyamatosan melegszik az idő, csütörtökre már 35 fokos csúcshőmérsékletet jósolnak. Bár az utóbbi napokban kissé lehűltek a vizek, még mindig kellemes fürdeni a Balatonban és a Velencei-tóban - mondta el Nadrai Attila meteorológus. A hétvégén esős, szeles idő várható, az ilyenkor szokásos átlaghőmérséklettel.

A következő napokban visszatér az igazi kánikula, az ország legnagyobb részén 30 Celsius-fok fölé emelkedik a hőmérséklet, csütörtökön akár a 35 fokot is megközelítheti - mondta el Nadrai Attila az InfoRádiónak.

A meteorológus hozzátette: hétvégén átmenetileg visszaesik a hőmérséklet, de megfelel majd a 26-27 fokos átlagnak. A pénteken érkező hidegfront hatására változékonyabb lesz az idő és záporok, zivatarok alakulnak ki.

A lehűlés azonban csak átmeneti, mert bár több lesz a felhő és a szél is megerősödik, a számítások szerint a jövő héten ismét visszatér a meleg, napos idő.

Nadrai Attila közölte: a Balaton, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tó vize 22-23 fokos, a Duna és a Tisza azonban meglehetősen hűvös: az előbbi 16-24, az utóbbi pedig 21-25 fokos.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor engedélyt adott

A helyszínen ellenőrizte Orbán Viktor a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat, ahol Nagy István országgyűlési képviselővel együtt meghallgatta a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédők jelentését a Mosonmagyaróvár és térsége megvédéséért tett erőfeszítésekről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×