eur:
390.76
usd:
365.07
bux:
68152.56
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A plébános macskájára vadászott a XIX. kerületben befogott óriáskígyó

Három méter hosszú kígyót találtak szerda hajnalban a XIX. kerületben. Both Zoltán állatbefogó azt mondta: a tigrispiton akár egy csecsemőt is képes megenni. Az állatot feltehetőleg valaki az utcán hagyta.

A hajnali órákban telefonáltak a XIX. kerületi rendőrkapitányságról - mondta az InfoRádiónak Both Zoltán -, hogy egy templom előtt egy három méter hosszú óriáskígyót véltek felfedezni.

A kígyó a plébános macskájával "szemezett", minden bizonnyal el akarta fogyasztani, amikor a rendőrök megzavarták - tette hozzá az állatbefogó, aki az egyenruhások segítségével húzta ki a bokrok közül a csaknem 20 kilogrammos állatot.

Both Zoltán úgy véli: az állat, amelyet emberéletre veszélyesnek nyilvánítottak, a felelőtlen gazdájától szökhetett el, esetleg az hagyta az utcán.

Az állatbefogó közölte: a tigrispiton, amely 6-7 méteresre és 150 kilogrammosra is megnőhet, képes megenni egy csecsemőt. Akár egy felnőtt emberrel is végezhet, ha áldozatát úgy kapja el, hogy az képtelen megmozdulni, elfogyasztani azonban nem tudja.

Egy ekkora, 3 méteres példánynak elég, ha évente két alkalommal eszik, a magángyűjtők nyulakkal, patkányokkal etetik az effajta kígyókat - mondta a befogó.

A tigrispitont Both Zoltán vitte magához, jelenleg megfigyelés alatt tartják. Nem tűnik betegnek, a befogó szerint nem valószínű, hogy egy napnál többet töltött a szabadban. Ha az állat a jövő héten elfogadja a felkínált ételt, egy egészségügyi vizsgálat után valószínűleg valamelyik magyarországi állatkertbe kerül majd.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×