eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Horváth Ágnes: "Védvonalak kellenek"

Egyelőre még tisztázatlanok azok a kérdések, hogy a magánbiztosítók mennyire szólhatnak bele majd az egészségbiztosítók döntéseibe - mondta Horváth Ágnes szakminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

A biztosítók, vagyis a privát tőke, az állami tulajdonrész mellett 49 százalékkal jelenhet meg. Fontos kérdés, hogy így miként vehetnek majd részt az irányításban, milyen menedzsmenti jogokat kapnak - közölte az egészségügyi miniszter.

Hozzátette: erről még sokat kell tárgyalni, a rendszer ugyanis akkor működhet jól, ha a befektetők bizonyos irányítási, döntési jogokat megkapnak.

Meg kell tárgyalni például azt, hogy melyek azok a területek, amelyeken a biztosítók tulajdonrészük arányánál nagyobb döntési jogosítványt élvezhetnek - mondta Horváth Ágnes.

Közölte: a kormány több mint tíz biztosítóval egyeztetett a rendszerről, arról azonban nem volt szó, hogy a kabinet bármilyen módon is kompenzálná az esetleges veszteségeiket.

A cél az hogy a mostaninál stabilabbá tegyük a biztosítási rendszert, ezért különböző "védvonalrendszereknek" kell működniük - jelentette ki a miniszter.

Ezek között említette, hogy a biztosítóknak például garanciális alapot kell létrehozniuk saját pénzükből.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×