eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Giró-Szász: soha nem volt még ennyire megosztott az SZDSZ

Nem megnyugvást hozott az SZDSZ számára az elnökválasztás, sokkal inkább a párt megosztottságát mutatta meg - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában Giró-Szász András politikai szakértő. A Századvég Alapítvány igazgatója az MDF-ről szólva úgy vélekedett: a párt stratégiai hibát követ el, ezért - bár támogattottsága nőtt - nem lesz képes új szavazókat megnyerni magának.

Soha nem volt ennyire megosztott még az SZDSZ - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Giró-Szász András politikai szakértő.
A Századvég Alapítvány igazgatója úgy vélekedett, a kisebbik kormánypárt elnökválasztásán nagyobb arányú győzelemre számítottak a Kóka Jánost támogatók.

Kóka kénytelen megállapodni Fodorral

Giró-Szász András kiemelte: olyan mértékű Fodor Gábor támogatottsága a párton belül, hogy Kóka János kénytelen megállapodni vele.

"Az SZDSZ megosztottsága Damoklész kardjaként lebeg Kóka János pártelnök feje felett, ugyanis létezik egy kellő támogatottságú alternatíva a párton belül" - fogalmazott a politikai szakértő.

Fodor Gábor és Kóka János programja között a döntő különbség az volt, hogyan viszonyulnak a kormányfőhöz és a koalícióhoz - közölte a Századvég Alapítvány igazgatója. Hozzátette: sokan vélik úgy, hogy Kóka János elnökségével az MSZP és az SZDSZ közeledése folytatódik."Az MDF stratégiai hibát követ el"

A politikai szakértő hangsúlyozta: az MDF jelenleg hét-nyolc százalékos támogatottságot élvez, de a mostani negatív társadalmi klímában akkor is sikerülne a parlamentbe való bejutás, ha nem tenne sokat az ellenzéki párt.

Giró-Szász András szerint az MDF stratégiai hibát követ el, ugyanis úgy pozícionálta magát, hogy nehezen vagy egyáltalán nem képes elérni azokat a szavazókat, akik hajlanának más pártra szavazni.

Az MDF kioltja a politikai üzenetek erejét

A Századvég Alapítvány igazgatója kifejtette: egy felmérés szerint a jobboldali szavazók egynegyede gondolkodna el azon, hogy más pártra adja a voksát, ám a legkisebb ellenzéki párt mégsem képes megérinteni őket. Hozzátette: nem az MDF, hanem bizonyos személyek ellen szól ez a tiltakozás.

Bizonyos üzenetekkel ezt a jobboldali célcsoportot próbálja megérinteni az MDF, de a cselekvéssel más helyre tolják magukat, így kioltják a politikai üzeneteket erejét - emelte ki Giró-Szász András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×