eur:
385.36
usd:
355
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

A versenyhivatalhoz fordultak a gyógyszergyártók

A Magyar Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) szerint diszkriminatívak és megtévesztőek azok a szoftverek, amelyek alapján az orvosok a vényre kapható gyógyszerek felírhatják a betegeiknek - mondta az InfoRádióban a szervezet elnöke.

Bogsch Erik hozzátette: a programok versenykorlátozó hatásúak és néhányszor valótlan tényeken alapulnak, ezért a két nagy gyógyszergyártó szövetség, a MAGYOSZ és az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul.

Bogsch Erik kifejtette: az egészségbiztosító minden készítmény esetében meghatározott egy referenciaárat. Azokat a gyógyszereket, amelyek annyiba kerülnek, a szoftver zölddel tünteti fel, amelyek kicsit drágábbak, azokat sárgával, amelyek sokkal drágábbak, azokat pirossal.

Az elnök szerint a szükséges korrekciókat nem végezték el a szoftveren, amely a jelenlegi formájában versenykorlátozó lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×