eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Fidesz: Az OVB szakmailag gyenge, politikailag részrehajló

A kormány állítsa helyre az Országos Választási Bizottság függetlenségét - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Navracsics Tibor szerint amióta Szigeti Péter a testület elnöke, a bizottság csak a Fidesz kárára hozott hibás döntéseket.

A Fidesz felszólította a kormányt, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az Országos Választási Bizottság pártatlanul és részrehajlás nélkül végezze a munkáját. A párt parlamenti frakcióvezetője bejelentette: nem tartja függetlennek a testület elnökét.

Navracsics Tibor szerint amióta Szigeti Péter az Országos Választási Bizottság elnöke, a testület már nemcsak a "megszokott gyenge szakmai munkájával" hívja fel magára a figyelmet, hanem a pártosságával is.

A politikus emlékeztetett: Szigeti Péter elnöksége alatt változtatta meg a bíróság a legtöbbször az OVB határozatát. Hozzátette: ezekben az esetekben rendre a Fidesz ellen döntött a bizottság.

A frakcióvezető szerint jó példa a Fidesz tandíjjal kapcsolatos népszavazási kérdése. Navracsics Tibor elmondta: miután az Alkotmánybíróság nem találta elfogadhatónak a bizottság érvelését, a testület utána más érvekkel utasította el ismételten a kérdést.

A politikus nem választolt egyértelműen arra a kérdésre, hogy Szigeti Péter leváltása lenne az üdvözítő megoldás a Fidesz számára, csak annyit mondott: a kabinet tegyen a függetlenség visszaállításáért.

Az InfoRádió megkereste Szigeti Pétert, aki nem kívánt reagálni. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára pedig azt közölte: az ellenzéki párt az alkotmánnyal és az alkotmányos szervezetekkel vitatkozik. Gál J. Zoltán hozzátette: a kormány nem kíván részt venni ebben a vitában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×