eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Házi őrizetbe helyezték Budaházy Györgyöt

Harminc napra házi őrizetbe helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Budaházy Györgyöt - közölte a férfi ügyvédje.

Gaudi-Nagy Tamás elmondta: Budaházy Györgyöt - akit március 15-én vettek őrizetbe a rendőrök - jelentős értékre elkövetett rongálással és az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészítésével gyanúsítja a rendőrség.

Az ügyvéd azt mondta: Budaházy György többször egyeztetett a Nemzeti Nyomozó Irodával, hogy önként feladja magát, és védence ezt március 15-én meg is tette volna.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője megerősítette, hogy voltak egyeztetések. Mint mondta: a férfi ügyvédje több időpontot is megjelölt, amikor Budaházy György feladja magát, de ő ezt egyszer sem tette meg. Horváczy Emese azt cáfolta, hogy megegyeztek volna a március 15-ei dátumban.

Hangsúlyozta: fellebbezett a kényszerintézkedés ellen, amely így nem jogerős.

Budaházy György körözését azért rendelték el, mert a gyanú szerint a fővárosban a tavaly szeptemberi zavargások idején, a demonstrációk során erőszakos, garázda cselekményeket követett el.

Címlapról ajánljuk

Nagelsmannt lenyűgözte csapata játéka, a sajtó új korszakot emleget

Egy nappal a szombat esti, a magyar válogatott ellen aratott 5-0-s győzelem előtt szakértők és újságírók is bírálták Julian Nagelsmann szövetségi kapitányt, hogy túl merész célokat tűz csapata elé. A 37 éves tréner ugyanis kerek-perec kijelentette, hogy az általa irányított válogatott célja a 2026-os vb megnyerése. Bírálói szerint ezzel a célkitűzéssel feszültséget, görcsös bizonyítási vágyat vált ki játékosaiban, ami pedig épp ez ellenkező hatást válthatja ki.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×