eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Fodor: nem lehet újra szélsőjobboldali piknik a Kossuth téren

Fodor Gábor, az SZDSZ elnökjelöltje örül annak, hogy a rendőrség úgy látja, nem indokolt tovább a Kossuth téri kordon fenntartása. A politikus szerint a rendőrségnek fel kell lépnie azokkal szemben, akik a kordon lebontását törvénytelenség elkövetésére akarják felhasználni.

Az SZDSZ-es ügyviő közleményben azt írja: örül annak, hogy a rendőrség is úgy látja, hogy nem indokolt tovább a kordon fenntartása.

"A kordon lebontása azonban nem adhat ürügyet arra, hogy a tavaly őszi állapotok visszatérjenek a Kossuth térre. A Kossuth tér az ország reprezentatív főtere és nem szélsőjobboldali politikai pikniknek helyszínt adó kemping" - véli Fodor Gábor.

Hozzáteszi: a szabad vélemény-nyilvánítás nem azt jelenti, hogy "szabadon lehet sátrazni az ország főterén".

"Amennyiben a kordon lebontását egyes csoportok arra akarnák használni, hogy törvénytelenségeket kövessenek el, a rendőrségnek a törvények betartásával kell fellépnie a törvényszegőkkel szemben, mint ahogy ezt március 15-én is tette" - áll a liberális politikus közleményében.

Fodor Gábor úgy véli: március 15-én a rendőrség bebizonyította, hogy jól szervezetten, szakszerűen és a törvények betartásával is képes megfékezni a randalírozást és biztosítani a rendet a fővárosban. Mint írja, köszönet illeti azokat a rendőröket, akik a nemzeti ünnepen a törvények betartásával és szakszerűen végezték munkájukat.

Címlapról ajánljuk

Nagelsmannt lenyűgözte csapata játéka, a sajtó új korszakot emleget

Egy nappal a szombat esti, a magyar válogatott ellen aratott 5-0-s győzelem előtt szakértők és újságírók is bírálták Julian Nagelsmann szövetségi kapitányt, hogy túl merész célokat tűz csapata elé. A 37 éves tréner ugyanis kerek-perec kijelentette, hogy az általa irányított válogatott célja a 2026-os vb megnyerése. Bírálói szerint ezzel a célkitűzéssel feszültséget, görcsös bizonyítási vágyat vált ki játékosaiban, ami pedig épp ez ellenkező hatást válthatja ki.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×