eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Fodor: "az én ambícióim ennél jóval jelentősebbek"

Fodor Gábor, az SZDSZ elnökjelöltje szerint nem csak a gazdaságilag sikeres embereket kell megszólítania a liberális pártnak. A liberális politikus az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett: a bizonytalan választókat kell elsősorban megcélozni.

Az SZDSZ két elnökjelöltjének programja között "több nagyon fontos különbség is van, a leglényegesebb az, hogy kiket akarunk elérni" - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fodor Gábor, a párt egyik elnökjelöltje.

A különbség nem a célkitűzések között van: nem az a kérdés, hogy hány százalékossá akarjuk tenni az SZDSZ-t, hanem az, hogy hogyan akarjuk ezt elérni - tette hozzá a liberális politikus.

A sikeresek kevesen vannak

Fodor Gábor úgy véli, ellenfele, Kóka János programja a sikerre épít, a sikeres vállalkozókat, a gazdasági életben sikeres embereket akarja megnyerni az SZDSZ-nek, ez azonban kevés.

"Ha az SZDSZ csak a sikeresek pártja akar lenni, akkor vesztes marad. Az SZDSZ-nek ennél jóval nagyobb választói háttérre van szüksége, és az én ambícióim ennél jóval jelentősebbek" - közölte a politikus.

A szabadságszeretet számít

A szabad demokrata képviselő azt szeretné elérni, ha a pártot nemcsak a sikeres és vagyonos üzletemberek, de az alacsonyabb jövedelmű munkavállalók, a fiatalok és az idősek egyaránt támogatnák.

"A szabadságszerető embereket akarom megszólítani" - tette hozzá.

Fodor Gábor szerint a magyar társadalom közel 20 százaléka rendszeresen a liberális értékek mellett teszi le voksát. Közülük az SZDSZ stabil szavazói körülbelül 3-4 százalékot tesznek ki, a többiek többé-kevésbé bizonytalanok.

A politikus közülük szeretne megnyerni többeket a liberális eszméknek, mert a párt mellett állók jelenleg többnyire "beérkezett" emberek, akik számára lehet hívószó a sikeresség, de ők egyébként sem szavaznának máshová.

Elszegényedne a liberalizmus

Viszont azok, akik még azt sem döntöttek, hogy egyáltalán el akarnak menni szavazni, nem a társadalom "napfényes oldalán" vannak, hanem problémákkal küszködnek. Fodor Gábor kijelentette: rájuk is szüksége van.

Az SZDSZ elnökjelöltje szerint "elszegényíti a liberalizmust és a liberális párt politikáját az, aki csak egy szűk rétegre akar építeni".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×