eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Szocialista kezdeményezések a gázfogyasztás elszámolására

Az MSZP szigorú követelményként kívánja előírni a gázszolgáltatóknak, hogy a lakosság számára tegyék lehetővé a túlszámlázások gyors visszafizetését - mondta az InfoRádiónak Podolák György MSZP-s parlamenti képviselő. Ágh Péter, a Fidesz politikusa elkeseredett PR-fogásnak tartja a bejelentést, és hozzátette: nem lehet kérdés, hogy a túlfizetést visszakapják a fogyasztók.

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke közölte: az MSZP azt kezdeményezi, hogy a fogyasztó az elszámolási időszakon belül is módosíthassa egy alkalommal a szerződését, ha másfajta elszámolási rendre szeretne áttérni.

Azt is szeretnék, ha a fogyasztó dönthetne arról, hogy a túlfizetést miként kapja vissza a szolgáltatótól - mondta Podolák György az InfoRádióban.

A gazdasági és informatikai bizottság szocialista alelnöke szerint a változtatás azoknak a fogyasztóknak kedvez, akik átalányfizetéses rendszerben vannak, és át szeretnének térni a havi leolvasás rendszeréhez, hiszen az idei tél enyhébb volt a tavalyinál, így az emberek kevesebb gázt használtak, az átalány kiszámításánál viszont a tavalyi fogyasztást veszik alapul.

A mostani fűtési szezonban az enyhe időjárás miatt mintegy 8-10 százalékkal kevesebb gázt használtak a lakosok - emelte ki Podolák György.

Hozzátette: az MSZP-frakció azt kezdeményezte a kormánynál, tegye meg a szükséges lépéseket, hogy április 1-je után lehetőség legyen egyszeri szerződésmódosításra.

Azt is kérték a kormánytól, hogy ha a szolgáltató túlszámlázott, akkor a fogyasztónak legyen lehetősége eldönteni, hogy a túllépést a következő számlán jóváírják, vagy készpénzben fizessék vissza - közölte Podolák György.A Magyar Szocialista Pártnak szégyellnie kellene magát, hiszen a kormány megszegve a választási kampányban tett ígéretét, és megdrágította az gáz árát, valamint megnyirbálta a kompenzációs lehetőségeket - nyilatkozta az InfoRádiónak Ágh Péter fideszes parlamenti képviselő.

Az ellenzéki politikus utólagos és elkeseredett PR-fogásnak tartja azt a szocialista bejelentést, amely szerint április elsejétől a kormány kötelezi a gázszolgáltatókat a lakossági túlszámlázások visszautalására.

A szolgáltatók megalázzák az embereket az igazságtalan számlázással - emelte ki Ágh Péter. Hozzátette: Nem lehet kérdés, hogy ha valaki többet fizet, a többletet vissza kell kapnia.

A fideszes politikus szerint az emberek érdekeit kell figyelembe venni, nem pedig a szolgáltatók érdekeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×