eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Légtérzár, kamerák és biztonsági zónák március 15-én

Szigorú ellenőrzésekre készül a rendőrség március 15-én az állami ünnepségek budapesti helyszínein - jelentette ki a köztársasági őrezred parancsnoka.

Szabó Ferenc elmondta: a Kossuth téren, a Március 15-e téren, a Nemzeti Múzeumnál, illetve a Művészetek Palotájánál úgynevezett kettes fokozatú biztonsági zónát hoznak létre, ahol szigorú ellenőrzésekre és megelőző védelemre készülnek. Valamennyi helyszínt bekamerázzák és légtérzárlat is lesz.

A köztársasági őrezred parancsnoka közölte: minden kiemelt helyszínen magaslati figyelőpontokat létesítenek, ahol az őrezred civil ruhás munkatársai távcsővel és rádióval felszerelve kísérik figyelemmel a résztvevőket.

Szabó Ferenc kijelentette: az elmúlt években sem voltak mesterlövészek a figyelőpontokon, kivéve, amikor kiemelt vendég látogatott Magyarországra.

Komáromi Endre, az ORFK közrendvédelmi és közlekedésrendészeti főosztályának vezetője elmondta: a korábbi években szokásos 600-zal szemben idén március 15-ére összesen 1.205 rendezvényt jelentettek be, a bejelentések egyikével kapcsolatban sem hoztak tiltó határozatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×