eur:
389.13
usd:
363.06
bux:
68036.05
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

MSZP: a Fidesz vonja vissza népszavazási kezdeményezést

Felszólította az MSZP a Fideszt, hogy vonja vissza népszavazási kezdeményezését. Az ellenzéki párt közölte: nem tesz eleget a szocialisták követelésének.

A szocialisták választmányi elnöke ezt azzal indokolta, hogy az ellenzéki párt így megspórolhatna az országnak egy újabb, vélhetően elmérgesedő kampányt és ötmilliárd forintot.

Nem lehet több milliárd forintot az adófizetők pénzéből erre elkölteni, csak azért, hogy a Fidesz és Orbán Viktor "visszaigazolást kapjanak a mozgósítási potenciálról" - mondta Simon Gábor.

Hangsúlyozta: el kell fogadni, hogy a népszavazás nem azonos az országgyűlési választással, amely legközelebb 2010-ben lesz.

Nagy csalódás fogja érni azt, aki a kormány megbuktatását várja a népszavazástól - hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Hozzátette: lassan nem telik el nemzeti ünnep, hogy a Fidesz ne kezdene aláírásgyűjtést valamilyen politikai sérelme miatt.

"Ezzel az eszközzel lehet élni és visszaélni. Orbán Viktor felelőtlenül bánik a demokrácia legfontosabb intézményeivel, amikor a népszavazás intézményét egyértelmű, nyílt politikai célokra használja fel" - közölte.

A Fidesz nem vonja vissza kezdeményezését


A Fidesz szóvivője közölte: a népszavazási kezdeményezés nyomán az emberek egy kicsit visszakaphatnak mindabból, amit Gyurcsány Ferenc és a szocialisták tavaly tavasszal elvettek tőlük.

A választási kampányban Gyurcsány Ferenc és a kormány eltitkolta az igazságot, ráadásul a valós kormányprogramról sem lehetett szavazni, csak egy "hazugsághalmazról" - tette hozzá Szijjártó Péter.
A politikus hangsúlyozta: az emberek most már tisztában vannak a valós helyzettel, és legalább négy kérdésben élhetnek a demokráciában biztosított jogukkal, vagyis elmondhatják véleményüket a kormány valós szándékairól, a valós állapotok figyelembe vételével.

Azzal a szocialista felvetéssel kapcsolatban, hogy sokba kerül a népszavazás, azt mondta: nincs a hazugságnál drágább dolog.

Az ország nagyon sokáig nyögi Gyurcsány Ferenc 2006-os választási kampányban elmondott hazugságait és a végighazudott elmúlt másfél-két évet. Esztendőket áldoznak fel hazánk jövőjéből, hogy megtarthassák hatalmukat - fűzte hozzá a szóvivő.Négy kérdésben lehet népszavazás

Az Alkotmánybíróság csütörtökön hirdette ki határozatát a Fidesz és a KDNP által kezdeményezett hét népszavazási kérdésről.

A döntés értelmében a termőfölddel, a kórházprivatizációval és a patikán kívüli gyógyszerárusítással kapcsolatos népszavazási kezdeményezésekben megkezdődhet az aláírásgyűjtés. Nem lesz referendum a kormánytagok kártérítési felelősségéről, illetve a nyugdíjasok munkavállalásáról.

A vizitdíjról és a tandíjról újra kell döntenie az Országos Választási Bizottságnak.

Az előbbi ügyben a Fidesz szerint nem lesz referendum.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×