eur:
390.73
usd:
366.36
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A fideszes politikus szerint meg kell építeni a radart a Tubesen

Magyarország biztonságpolitikai helyzete megköveteli, hogy megépüljön a Tubesre tervezett lokátorállomás - jelentette ki Lázár János, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának fideszes elnöke a Tárcatükör a Közgázon című rendezvényen.

Lázár János emlékeztetett a hétvégi pécsi népszavazásra, amelyen a résztvevők többsége ugyan elutasította a lokátor megépítését, azonban a kevés szavazó miatt eredménytelen lett a voksolás.

Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az ország biztonságpolitikai helyzete megköveteli, hogy megvalósuljon a lokátorállomás.

A politikus közölte: a radar ügyében helyi kompromisszumot kell kötni, ugyanakkor a biztonság mellett az ország NATO-n belüli szavazhihetősége miatt is szükség van a déli lokátorra.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter közölte: szakértői csapatot hoz létre, amelyben az önkormányzatok és a civil szervezetek, valamint a pártok vezetőit is meghívja, hogy együtt kísérjék figyelemmel a beruházás sorsát.

Egy hónapon belül építhetnek

A köztelevízió híradója szerint egy hónapon belül elkezdik építeni a NATO-lokátort a Tubesen.

Szakértők szerint az építési hatóság akár négy héten belül megadhatja az engedélyt, az infrastruktúra kiépítése körülbelül fél évet vesz igénybe, utána következik a radar-telepítés, és a tervek szerint 2008 év végére rendszerbe állhat a lokátor.

Pécsett ugyanakkor a városi közgyűlés rendkívüli közgyűlésének összehívását kezdeményezte a Fidesz-KDNP-Összefogás Pécsért Egyesület. Tasnádi Péter polgármester hétfő estére hívta össze az ülést.

A jobboldali koalíció azt javasolja a közgyűlésnek, hogy módosítsa az építési szabályzatot és a szabályozási tervet, a módosítás idejére pedig rendeljen el építési tilalmat a területre, amelyre a honvédség a beruházás érdekében igényt tartana.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×