eur:
388.97
usd:
362.03
bux:
67965.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pető: politikai kihívások állandóan vannak

Alkalmasabb elnöknek tartja, ezért Kóka Jánost támogatja az SZDSZ tisztújításán Pető Iván. Az SZDSZ ügyvivője az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a kisebbik kormánypártot nem érinti a miniszterelnöki kabinet felállítása és a kormányszóvivő-váltás sem.

Kóka Jánost támogatja, mert őt tartja alkalmasabb pártelnöknek Pető Iván. Az SZDSZ ügyvivője az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: fontosnak tartja, hogy egy politikusan kritikusan, önreflexíven tekintsen önmagára és vegye figyelembe mások véleményét. Ezek a tulajdonságok Pető Iván véleménye szerint Kóka Jánosban megvannak, míg Fodor Gáborban kevésbé.

Egy elnöknek meg kell jelenítenie a pártot, és Fodor Gábor a nagyobb politikai múltjával ezen a téren előnyben van, de el is kell tudni vezetni egy pártot, ami intenzív, napi több mint nyolc órát igénylő feladat, és ezt Kóka János jobban el tudná látni - mondta az SZDSZ ügyvivője.

A miniszterelnöki kabinet megalakulása nem érinti az SZDSZ-t mint pártot, mert az a kormányfő munkáját hivatott segíteni - emelte ki Pető Iván. Az ügyvivő hangsúlyozta, az SZDSZ-nek formálisan nincs beleszólása abba, hogy ki legyen a kormányszóvivő.

A miniszterelnöki kabinet az egész kormány munkáját kapcsolja össze a kormányfővel - mondta Pető Iván, de szerinte a miniszterek kapcsolattartása nem érinti érdemben a munkát.

"Politikai kihívások állandóan vannak" - jegyezte meg Pető Iván, aki szerint az új rendszer alighanem jobban idomul majd a kormányfő igényeihez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×