eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

"Kegyelem az iskoláknak! - tiltakozás a fővárosban

Budapesten mintegy 200 diák és pedagógus tiltakozott a szakiskolák tervezett bezárása ellen az Újvárosháza épülete előtt. A megmozdulást azért szervezték, mert a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön tárgyalja újból a szakképző intézmények átszervezését tartalmazó koalíciós javaslatot.

A csendes demonstráción a diákok gyertyát, mécseseket gyújtottak iskolájukért, transzparenseiken "Kegyelem az iskoláknak!, Adjanak időt, adjanak életet!, Ma ne döntsenek a holnapról!" feliratok szerepeltek.

A közgyűlés ülésére siető képviselőket a szülők, pedagógusok megállították a kapuban, és próbálták meggyőzni, hogy ne szavazzák meg az iskolák átszervezéséről szóló javaslatot.

Az oktatási ügyekért felelős szocialista főpolgármester-helyettes ugyanakkor azt mondta, hogy a közgyűlés csütörtökön várhatóan elfogadja a szakképzési reformot.

Horváth Csaba indoklása szerint ezt támasztja alá az is, hogy az elmúlt két hétben a koalíciós oldalon nem merült fel elvi kifogás az előterjesztéssel szemben.

Február 15-én a Fővárosi Közgyűlés váratlanul megszavazta Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetőjének indítványát, amelynek értelmében egy évvel elhalasztanák a fővárosi szakiskolák szervezését.

A 33 igen, 26 nem és 5 tartózkodás mellett elfogadott javaslatra voksolók között két szocialista képviselő is volt, és több szabad demokrata és szocialista képviselő is tartózkodott.

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×