eur:
387.71
usd:
357.04
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Ez nem vicc: mindenki magának könyveli majd a vizitdíjat

A vizitdíj-beszedés technikai részleteinek kidolgozásával foglalkozó miniszteri megbízott szerint minden betegnek saját magának kell könyvelnie, hogy hányszor ment el orvoshoz.

A miniszteri megbízott közölte: az egészségügyi jogalkotás jelenleg a potyautasok kiszűrésére irányul, ugyanakkor senki nem halhat meg amiatt, mert nem fizet járulékot, így a sürgősségi ellátást mindenképpen biztosítani kell.

Ha nem sürgősségi ellátásra jelentkezik a beteg, akkor a pénztárba befizeti a 300 forintot, megkapja a nyugtát, majd megkapja az ellátást - ismertette a lépéseket Ari Lajos.

A szakember beszámolt arról is, hogy a technikai részletek egyelőre nem tisztázottak, de rövidesen kijön majd a végrehajtási utasítás, és időben elkészülnek a magyarázatot tartalmazó segédanyagok is.

Ari Lajos szerint mindenkinek saját magának kell majd könyvelnie, hogy hányadik orvoslátogatásnál tart az évben, az orvosnak nem kell ezzel tisztában lennie.

Ez az öngondoskodás első, tanuló lépcsője - fűzte hozzá a miniszteri megbízott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×