eur:
392.73
usd:
353.98
bux:
72294.5
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Az északalföldiek elutasítják az egészségügyi miniszter javaslatát

Elutasítja a kórházi ágyszám elosztására tett minisztériumi javaslatot az Északalföldi Regionális Egészségügyi Tanács most megválasztott alelnöke.

Rácz Róbert a debreceni tanácskozás után azt mondta: az átlagosnál nagyobb arányú ágyszámcsökkentési tervezet a Hajdú-Bihar megyei szocialisták sikertelen lobbijának következménye.

Az Északalföldi Regionális Egészségügyi Tanács - amely a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnökét, Fülöp Istvánt választotta vezetőjévé - január 19-ei ülésén foglalkozik érdemben a minisztériumi javaslattal.

Az egészségügyi tárca hétfőn tette közzé honlapján az ajánlást, amelyről 20 napon belül kell dönteniük a Regionális Egészségügyi Tanácsoknak.

Molnár Lajos miniszter ajánlásában hangsúlyozta: az általa javasolt elosztás a helyi viszonyokat, a betegek érdekeit és a törvényi kereteket figyelembe véve megváltoztathatók.

A tanácsok döntései akkor érvényesek, ha azt a régió valamennyi kórháza 30 napon belül jóváhagyja. Ellenkező esetben a miniszter dönt a normatívák felosztásáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×