eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Dübörög az adminisztráció a kórházakban

Hatalmas többletmunkát és jelentős adminisztrációs költséget jelent a Heim Pál Gyermekkórház számára, hogy a betegek ellátásáról számlát kell adni - mondta az intézmény főigazgatója az InfoRádióban.

Az új szabályozás szerint a páciensnek alá kell írnia azt az elszámolási papírt, amelyen láthatja: mennyit fizet a kezelése után az egészségbiztosító.

A Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója azt mondta: a jelenlegi számítógépes rendszerük képes számlát adni, amely azonban nincs teljes mértékben egyeztetve az egészségbiztosítóval, ezért sok hiba várható, illetve fordult elő eddig is.

Az adminisztráció hatalmas többletmunkát jelent, rengeteg plusz adatot kell rögzíteni - hangsúlyozta Harmath György.

A főigazgató kiemelte, hogy erre a munkára egyáltalán nincs külön személyzetük, az eddig is nagyon leterhelt orvosoknak és az asszisztenseiknek kell ezt elvégezni.

A Jahn Ferenc Kórházban már adnak számlát

A Jahn Ferenc kórházban már adnak számlát a betegeknek, igaz, az informatikai rendszer hiányosságai miatt csak egy "egyszerű papírról" van szó a szükséges adatokkal.

Formanyomtatvány a napokban lesz az intézmény orvosigazgatója szerint.

Lehoczky Péter azt mondta: finanszírozási előkalkuláci néven kapja meg a beteg az adatokat, amelynek az elszámolási nyilatkozaton rajta kell, hogy legyen.

Hozzátette: a vizitdíj automata "nem kezeli" a sürgősséget és a mentességeket, ezért ezt nem tartják megfelelő megoldásnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×