eur:
387.1
usd:
356.21
bux:
68533.23
2024. május 17. péntek Paszkál

A nagy áruházláncok nem árusítanak majd gyógyszereket?

A nagy áruházláncok egyelőre nem érdeklődnek a gyógyszerárusítás iránt, mely iránt eddig elsősorban drogériák, és más egészségügyhöz köthető kisvállalkozások érdeklődtek. Nagy az eltérés a régiók szerint is.

Egyelőre szinte csak drogériák, és más egészségügyhöz köthető kisvállalkozások érdeklődtek a patikán kívüli gyógyszerárusítás mikéntjéről - írja a Napi Gazdaság. A nagy áruházláncok egyelőre úgy tűnik, kivárnak. Az egészségügyi tárca nemrég jelentette be, hogy mely 289 készítmény gyógyszertáron kívüli forgalmazásához kérhetők az engedélyek. Régiós felosztásban eltérő az érdeklődés. A dél-alföldi régióban egyelőre csupán néhány telefonos érdeklődőről számoltak be, a Győr-Moson-Sopron Megyei ÁNTSZ-nél viszont már három drogáriából is érdeklődtek. Nógrád megyében egyetlen illatszer és vegyi áru-kereskedéstől keresték meg az ÁNTSZ-t, Somogy megyében viszont meg sem csörrent a telefon.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy összevont védelmi egyetemen képezhetik a következő tanévtől a katonatisztnek vagy rendőrtisztnek készülő fiatalokat a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a Rendőrtiszti Főiskola egyesítésével. A határozati javaslatot tavasszal terjeszthetik a parlament elé. A kormány eladná a nemzetvédelmi egyetem milliárdos értékű fővárosi, Üllői úti ingatlanait, és a Rendőrtiszti Főiskola központi épületét is. Az egyesített Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem ezek után egy telephelyre, a honvédség Hungária körúti egyetemi campusába kerülne.

A Népszabadság úgy tudja, hogy Székesfehérvár egy volt és egy jelenlegi alpolgármesterét is vádolják a Videoton FC Kft. ügyében. Szelier András, a város korábbi szabad demokrata alpolgármestere nem volt sem vezetője, sem alkalmazottja a kft.-nek, viszont a képviselő-testület részéről a többségi önkormányzati tulajdonban lévő cég felügyeletét látta el. Viniczai Tibor, jelenlegi MDF-es alpolgármester 2001 nyarától 2002 közepéig ügyvezetőként irányította a kft.-t és úgy vélte: a történtek a Fidesz ellene irányuló politikai támadása. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, a Fidesz városi alelnöke ugyanakkor cáfolta az MDF-es politikus állítását.

A Világgazdaság szerint a gazdasági tárca jelenleg több mint ötven külföldi befektetővel folytat tárgyalásokat magyarországi projektek megvalósításáról, melyek közel 3,7 milliárd euró értékű befektetést, illetve 12 200 új munkahely létrejöttét eredményezhetik. Kóka János prognózisa szerint mintegy négymilliárd euró külföldi működő tőke érkezhet az idén Magyarországra. Ez régióbeli összehasonlításban is nagyon kedvező: a visegrádi országokban átlagosan csak három százalékkal nőtt a külföldi működő tőke értéke az első kilenc hónapban. Továbbra is nálunk a legnagyobb az egy főre jutó tőkeállomány (5487 euró), igaz, Csehország nagyon közelít (5389 euró).

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Több helyi civil szervezet két éve tartó tiltakozása után Dézsi Csaba András, Győr polgármestere bejelentette, hogy a Győrszentiván melletti ipari park (GIPZ) besorolása megváltozik. Ez azt jelenti, hogy a lakók szerint veszélyes, hangos ipari park helyett egy normál besorolású gazdasági terület épülhet csak mellettük a szomszédban. Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje szerint ez óriási siker a szentiváni civileknek, akik két éve tiltakoznak a GIPZ besorolás ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×