eur:
393.25
usd:
354.81
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Horn: nem bántuk meg, hogy koalícióra léptünk

Nehéz éven van túl Magyarország - mondta az SZDSZ ügyvivője. Horn Gábor szerint a balatonőszödi beszéd politikai nehézséget jelentő megoldandó feladat volt. A liberális politikus arról is beszélt, a reformokat szerinte nem szabad lelassítani.

Nehéz és izgalmas év volt 2006., amikor szokatlan új jelenségekkel kellett megismerkedni - vélekedett a szabad demokrata ügyvivő. Az SZDSZ azonban végig kiállt a miniszterelnök mellett.

Horn Gábor kijelentette: minden normális demokratának, aki tudomásul veszi a parlamenti választások eredményeit, annak tudomásul kell vennie a nehézségeket is.

Hozzátette: az őszödi beszéd politikai értelemben nehézséget jelentett a szabad demokraták számára is, a zavargásoknak azonban szerinte kevés közük volt a miniszterelnök által mondottakhoz.

"Ez csak egy szikra volt az akkor már igen jelentősen szított pernye között, és lángra lobbantotta az indulatokat"- tette hozzá.

De - mint mondta - a beszéd "egy szűk családi körben", azaz a párt felső vezetése előtt hangzott el. A felelősséget mindenkinek vállalnia kell abban a körben, de "mindez ránk nem vonatkozik, csak a következménye" - mondta Horn Gábor.

Hozzátette azonban, hogy mindaddig nincs okuk csalódni a kormánykoalícióban, amíg folytatódnak a reformok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×