eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Ki lesz Gyurcsány szocialista vetélytársa?

Az MSZP alelnöke szerint nem zárható ki, hogy Gyurcsány Ferencnek lesz ellenfele a pártelnöki posztért. Juhász Ferenc a közszolgálati televízióban úgy vélte: "a többség a miniszterelnököt fogja támogatni". A politikus ugyanakkor nem vár miniszterelnök cserét.

A párt alelnöke nem zárja ki, hogy több induló is lesz az MSZP elnöki posztjáért. Juhász Ferenc a közszolgálati televízióban kijelentette: elképzelhető, hogy a párt helyi szervezetei jelölni fognak más politikust is a pártelnöki posztra, mint Gyurcsány Ferenc, "de azt gondolom, hogy a többség a miniszterelnököt fogja támogatni".

A szocialista politikus hozzátette: miniszterelnök csere egyáltalán nem várható. Juhász Ferenc cáfolta, hogy a tisztújítás legnagyobb kérdése, melyik érdekcsoportnak sikerül megszerezne az MSZP operatív irányítását végző pártigazgató posztját.

Az MSZP alelnöke kijelentette: a pártigazgató adminisztratív vezető lesz, feladata az lesz, hogy adminisztratív vezetőként irányítsa a párt apparátusát, s lehetőleg ne is akarjon politikus lenni. Juhász Ferenc ezt a posztot a megszűnt közigazgatási államtitkári funkcióhoz hasonlította.

Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×