eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A főrendőr szerint az őszi zavargások miatt több a baleset

A szeptemberi és októberi zavargások, az erőszakos utcai események okozta feszültségek éreztették hatásukat a közlekedésben is - állítja Halmosi Zsolt rendőr dandártábornok, Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány azt állítja, hogy az őszi zavargások, tüntetések miatt volt több a baleset megyéjében.

Halmosi Zsolt a Népszabadságban azt mondta: a megyében a balesetek, szabálytalanságok látványos emelkedése volt jellemző az utóbbi hónapokban.

Az év utolsó időszakában volt olyan nap, amikor csak Debrecenben három halálos baleset történt, míg az év azt megelőző hónapjaiban összesen négy.

A tábornok szerint nem a figyelmetlenség nőtt az utakon, hanem az agresszió: az autósok durvábbak és agresszívebbek lettek az elmúlt hónapokban.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint idén szeptemberben és októberben jóval több halálos közlekedési baleset történt az országban, mint 2004 vagy 2005 hasonló időszakában.

Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×