eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Szilveszteri durrogtatás: a pénztárcája is bánhatja!

December 28. és 31. között lehet kistűzijátékokat vásárolni és ezeket szilveszterkor felhasználni. A petárda használata idén sem engedélyezett, akár 100.000 forintos bírságra is számíthat az, aki mégis petárdázik szilveszterkor.

A petárda a pirotechnikai termékek egy fajtája, amely 2005. november 23-a óta tiltott - mondta el az InfoRádióban az ORFK rendészeti osztályának vezetője. Pelbárt Éva hozzátette: sem birtokolni, sem használni nem szabad.

Egész évben legálisak azonban a játékos pirotechnikai termékek. Ilyen például a tortagyertya. Ezeket 14. életévüket betöltöttek engedély nélkül vásárolhatják, és használhatják.

Az ORFK rendészeti osztályának vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy ezeket az eszközöket csak engedéllyel rendelkező üzletekben vásárolják meg.

Év végén a kistűzijáték termékeket (például vezetőpálcás rakéták, kisbombák, stb.) lehet megvásárolni, és felhasználni, de csupán december 28. és 31. között. Ezen időszakban a vásárláshoz és birtokláshoz engedély sem kell.

Ezek a pirotechnikai eszközök az év utolsó napján 18 órától január elsején 6 óráig használhatók fel.

A petárda birtoklása azonban továbbra is tilos. Akinél ilyen pirotechnikai eszközt találnak, az ötvenezer forintra is megbüntethető, a felhasználás pedig százezer forintos bírságot von maga után - mondta Pelbárt Éva.

Hozzátette: aki az engedélyezett pirotechnikai eszközöket nem az engedélyezett időpontban használja, szintén szabálysértést követ el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×