eur:
395.37
usd:
365.96
bux:
73974.91
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Országos forgalomlassítással követelik Gyurcsány távozását

Az ország több pontján kezdődött forgalomlassító kormányellenes tüntetés a közutakon pénteken reggel, de a rendőrség szerint sehol sincs komoly fennakadás a forgalomban.

Az országos forgalomlassító demonstráció résztvevői azt követelik, hogy "a magyar társadalomban, közéletben, gazdaságban kialakult erkölcsi és gazdasági válság felelősei távozzanak a közéletből".

A rendőrség egyelőre nem kapott információt komolyabb közlekedési fennakadásokról az országszerte több helyszínen zajló félpályás útlezárásokkal kapcsolatban - közölte az ORFK szóvivője.

Garamvölgyi László hozzátette: a helyszíneken az érintett megyei rendőr-főkapitányságok munkatársai rutin jellegű feladatokat végeznek. A szóvivő rámutatott, hogy bejelentett tiltakozásokról van szó, ezért a rendőrség fel tudott készülni.

Baranya megyében a rossz időjárás miatt a tervezett hat helyett négy helyszínen kezdődött félpályás forgalomlassító demonstráció - közölte a tüntetés megyei koordinátora. Burkus Zoltán elmondta: a kormány leváltását követelők a 6-os úton Szigetvár és Barcs között, a 611-es úton Sásdnál, valamint Mohácsnál és Drávaszbolcsnál zárták le egy szakaszon a fél útpályát. Pécs szigetvári és pécsváradi kivezető szakaszain a rossz látási viszonyok miatt egyelőre halogatják a tüntetést, ha a köd felszáll, az utakra vonulnak.

Békés megyében csak Békéscsabán, a 44-es számú főútvonal Szarvas irányába kivezető szakaszára jelentett be szerdától egy magánszemély demonstrációt, mintegy 10-15 gépjárművel - közölte a rendőrség. Ám péntekig egyetlen jármű sem vonult fel erre az útszakaszra - mondta el Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.Csongrád megyében egyedül Szegeden csatlakoztak az országosan meghirdetett félpályás útlezáráshoz. A bajai úton az 5-ös kilométerkő közelében 600 méteren 10 autóval csaknem 30 ember demonstrál. A transzparensekkel és zászlókkal érkező tüntetők a tervek szerint délután 4 óráig maradnak a helyszínen.

Bár a hevesi megyeszékhely is szerepelt az előzetesen meghirdetett kormányellenes demonstrációk helyszínei között, Egerben, a rendőrség közlése szerint nem került sor félpályás útlezárásra.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy helyen, a 4-es számú főút Nyíregyháza-Újfehértó közötti szakaszán tartanak fél pályás forgalomlassító demonstrációt, csatlakozva a meghirdetett országos blokádhoz.

Tolna megyében több város körül tartanak félpályás útlezárással demonstrációt - közölte Horváth Anita megyei koordinátor. Szekszárd körül az 56-os úton Bátaszék irányába, a 6-os úton Paks és Pécs irányába körülbelül 20-20 gépkocsi állt fel zászlókkal transzparensekkel.

Dombóvárnál két helyen, a 61-es úton Kaposvár felé és a 611-es úton Kaposszekcső felé demonstrálnak félpályán a tüntetők, de Bátaszék és Furkótelep között is felálltak a demonstrálók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×