eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hiller: siker volt az idei év

Az oktatási és kulturális miniszter szerint kezdeményező és aktív volt idén a kulturális politika, sikeres és offenzív a magyar kulturális diplomácia. Hiller István az Országgyűlés szakbizottsága előtt kiemelte a kulturális vidékfejlesztés programjait, a sikeres budapesti képzőművészeti kiállításokat, valamint a magyar kulturális diplomácia lehetőségeit, eredményeit.

Az Országgyűlés kulturális bizottsága ülésén a szakminiszter sikeresnek minősítette az idei évet. Hiller István külön kitért az Európa kulturális fővárosa projekt fejleményeire hangsúlyozva, hogy ez a legnagyobb horderejű kulturális projekt a rendszerváltás utáni Magyarország történetében.

A miniszter részletesen ismertette a kulturális vidékfejlesztés keretében meghirdetett programokat. Mint mondta, sikeres volt a Közkincs és a helyi alkotóközösségek támogatására meghirdetett Tengertánc program is.

Hiller István a képzőművészetről szólva hangsúlyozta, a Budapesten idén megrendezett kiállítások beindították a kulturális turizmust. "A rendszerváltás utáni Magyarországon ez az az ősz-tél, amikor Budapesten a legszínvonalasabb kiállítások láthatók" - tette hozzá a miniszter.

Hiller István arról is beszélt, a nemzeti fejlesztési terv keretében több tárca költségvetésében is van összeg a kultúra finanszírozására. A miniszter kitért arra is, hogy az Európa-centrikus magyar kulturális gondolkodás mellett Kína, Japán, Korea, illetve Szerbia, Horvátország és Szlovénia felé úgyszintén nyitnia kell a kulturális diplomáciának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×