eur:
390.71
usd:
364.58
bux:
68279.76
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Piacokon is felbukkanhatnak a lejárt termékek

Piacokon és alkalmi árusoknál is ellenőrzik a törökbálinti raktárakban átcsomagolt termékek esetleges felbukkanását a hatóságok a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatalban történt egyeztetés után. Az állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hatóságok, az ÁNTSZ, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség és a Vám- és Pénzügyőrség együttműködésében a többi között élelmiszer-szállító kamionokat is vizsgálnak az ellenőrök.

Miután a lejárt szavatosságú termékek kereskedelmi forgalomba kerültek, az állategészségügyi hatóságok mellett a többi hatóság is részt vesz annak ellenőrzésében, hogy valóban mindenütt lekerültek-e a polcokról az átdátumozott termékek - mondta az InfoRádiónak az élelmiszer-biztonsági hivatal főigazgatója.

Szeitzné Dr. Szabó Mária emlékeztetett arra, hogy a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján olvasható azoknak a boltoknak a listája, ahova tudomásuk szerint kiszállítottak az átcímkézett árukból.

Azonban nem csak ezeket az üzleteket, hanem más olyan helyeket - piacokat, alkalmi árusokat, vásárcsarnokokat - is ellenőriznek, ahol felbukkanhatnak az áruk.

Az állategészségügyi hatóság a Vám- és Pénzügyőrséggel közösen élelmiszer-szállító kamionokat is ellenőriz, nehogy a már rendszeresen ellenőrzött raktárakat kikerülve újabb lejárt termékek kerülhessenek forgalomba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×