eur:
391.06
usd:
366.11
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hol parkolhatnak a képviselők - az elvben már megállapodtak

Elvi megállapodás született Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Rogán Antal V. kerületi polgármester között a képviselők parkolása ügyében.

A kerületi vezető azt mondta: egyetértettek abban, hogy a politikusokra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a többi emberre, ezért az Országgyűlés jövőre már csak annyi parkolót vesz igénybe a Képviselői Irodaház előtt, amennyit ki tud gazdálkodni.

Szili Katalin közölte: megpróbálják biztosítani a parkolási lehetőséget az ott dolgozóknak, de egyelőre nem tudja, hány parkolóhelyet tartanak fenn a jövőben.

Az Országgyűlés elnöke hozzátette: januárban folytatják az egyeztetést, amelyre meghívják a főváros illetékeseit is.

Rogán Antal az InfoRádióban elmondta: mivel a képviselők által eddig használt 117 parkolóhely közül az Országgyűlés csak 35-40-et tud megváltani, ezért a több mellé januártól parkolóóra kerül.

A kerületi polgármester azt is elmondta: a parkolóhelyek megváltása 20 millió forintjába került egy évben a parlamentnek.

A Belváros polgármestere a közelmúltban jelentette be, hogy megszüntetné a közintézmények V. kerületi ingyenes parkolási gyakorlatát. Rogán Antal szerint a Belvárosban több mint tíz szervezet használja jogellenesen a közterületet.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×