eur:
391.41
usd:
365.6
bux:
68032.12
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Forgalmi korlátozások Puskás Ferenc temetése miatt

A fővárosban sok helyen lesz forgalomkorlátozás Puskás Ferenc búcsúztatásának előkészületei miatt, valamint a esemény ideje alatt. A forgalmi változásokról Lorencz Pálma, a Fővinform munkatársa tájékoztatta az InfoRádiót.

Tilos megállni

péntek délután 6 órától este 10 óráig:

• az V. kerületben a HERCEGPRÍMÁS utcában a József Attila utca és az Arany János utca között, a SAS utcában a József Attila utca és az Arany János utca között, a SZENT ISTVÁN BAZILIKÁT északról és délről határoló utcák mindkét oldalán a Hercegprímás utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között, a BAJCSY-ZSILINSZKY úton az Anker köz és a Podmaniczky utca között.

• Az ANDRÁSSY úton az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között.

• Az ERZSÉBET körúton a Rákóczi úttól a Dohány utcáig az Oktogon felé vezetőoldalon, a DOHÁNY utcában az Erzsébet körút és az Osvát utca között.

• A XIV. kerületben a FELVONULÁSI téren a Benczúr utca és az Ajtósi Dürer sor között, a DÓZSA GYÖRGY úton a Podmaniczky utca és a Kerepesi út között, az IFIJÚSÁG útján a Kerepesi út és a Stefánia út között, a STEFÁNIA úton a Thököly út és az Ifjúság útja között, a SZABÓ JÁNOS közben és a SZABÓ JÁNOS utcában a Thököly út és az Istvánmezei út között, a CHÁZÁR ANDRÁS utcában a Thököly út és az Istvánmezei út között, az ISTVÁNMEZEI úton a Thököly út és a Szabó János utca között, az OLOF PALME sétányon a Hősök tere és a Zichy Mihály út között, valamint a ÁLLATKERTI körúton az Állatkerti út és a Hősök tere között.

A járműforgalom elől szakaszosan és időszakosan lezárják péntek délután 5 órától szombaton este 8 óráig:

• A PUSKÁS FERENC STADION - ISTVÁNMEZEI út - DÓZSAGYÖRGY út HÕSÖK tere - ANDRÁSSY út - BAJCSY-ZSILINSZKY út - SZENT ISTVÁN BAZILIKA útvonalat.

• A nemzeti gyásznapon szintén pénteken délután 4 órától lezárásra kell számítani az ANDRÁSSY út - JÓZSEF ATTILA utca útvonalon valamint a KÁROLY körút - BAJCSY - ZSILINSZKY út útvonalon is.

• A delegációs útvonalakon szintén korlátozásokra kell számítani a nap folyamán.

Szombat délután 4 órától várhatóan este 8 óráig a BKV-járatok közlekedése is módosul.

A DÓZSA GYÖRGY út lezárása idején várhatóan délután 5 óra és este 7 óra között:

• a 7-es, a gyors 7-es, a 73-as, a gyors 173-as, a 67-es villamospótló autóbuszok, valamint a Pólus-buszok mindkét irányban a Baross tér - Kerepesi út - Hungária körút - Stefánia út - Thököly út módosított útvonalon közlekednek.

• a gyors 20-as és 30-as autóbuszok a Baross tér - Verseny utca - Dózsa György út - Kerepesi út - Hungária körút - felüljáró - Reitter Ferenc utca / Vágány utca útvonalon kerülik el a lezárt útszakaszt.

• a 75-ös és 79-es trolibuszok rövidebb útvonalon, a Stadionok állomástól csak a Váci út, illetve Jászai Mari tér megállók között, módosított útvonalon járnak.

• a 74-es trolibuszok két szakaszban, Csáktornya park és Thököly út (72-es trolibusz végállomása), valamint Károly körút - Baross tér végállomás között közlekednek.

• a 70-es trolibuszok a Kossuth Lajos tér és a Garay utca (Baross tér) között a 78-as trolibuszok útvonalán szállítják az utasokat. Várhatóan délután 5 órától három órán keresztül a 4-es autóbuszok rövidebb útvonalon a Gyöngyösi utca és a Mexikói út között, a Hungária körút - felüljáró - Kacsóh Pongrác út - Mexikói út - Szőnyi út - M3-as út módosított útvonalon járnak.

Az ANDRÁSSY út lezárása idején este fél 7 után mintegy egy órán át:

• a 70-es és a 78-as trolibuszok rövidebb útvonalon, az Erzsébet királyné útja illetve a Baross tér és Lövölde tér között szállítják az utasokat.

• a 73-as trolibuszok a 72-es vonalán járnak. • a 76-os trolibuszok a 79-es útvonalán közlekednek.

• a 4-es és a 6-os villamosok két szakaszban, a Moszkva tér és az Oktogon, valamint a Dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér között szállítják az utasokat.

A JÓZSEF ATTILA utca lezárása idején előreláthatólag este 7 óra és 8 óra között:

• a 16-os autóbuszok a Dísz tér és a Moszkva tér között módosított útvonalon közlekednek.

• a 105-ös autóbuszok rövidített útvonalon, az Apor Vilmos tér és a Roosevelt tér között járnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×