eur:
390.55
usd:
364.06
bux:
68173.31
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Lesz-e uránbányászat Magyarországon?

Nyílt levélben fordult a gazdasági és közlekedési miniszterhez több civil szervezet. Az Energia Klub, a Társaság a Szabadságjogokért, valamint a Védegylet azt szeretné megtudni Kóka Jánostól, hogy újraindul-e az uránbányászat Magyarországon.

A civil szervezetek állításuk szerint nemrég megtudták, hogy egy ausztrál cég magyar leányvállalata uránlelőhelyek kitermelését elősegítő kutatásokat végez az országban.

A szervezetek közölték: a külföldi információk alapján a kormány kizárólagos jogot adott az ásványi nyersanyag-kutatás műszaki üzemi tervének benyújtására Dinnyeberkiben, illetve kutathatnak Bátaszék környékén, és szó van egy pécsi projektről is.

Az aláírók felhívják a figyelmet arra, hogy a tárcának az ügyben tájékoztatnia kell a társadalmat és a helyi lakosságot, lehetőséget adva a döntéshozatalban való részvételre is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágá esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől. A befektetők úgy tűnik, hogy kivárnak a nap első felében, csak visszafogott mozgásokat lehet látni az európai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×