eur:
389.47
usd:
362.85
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megbénították a forgalmat a Gyurcsány távozását követelők

Szinte teljesen megbénult a Belváros forgalma kora este az Erzsébet térről a Markó utcába vonuló több mint félezernyi kormányellenes tüntető miatt.

A Bajcsy-Zsilinszky út Nyugati tér felé vezető oldalát a rendőrök a forgalom elől teljesen lezárták, a "politikai foglyok" szabadon bocsátását követők menetét több száz rendőr biztosítja.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében vonuló demonstrálók "Amnesztiát!", "Gyurcsány takarodj!", "ÁVH", illetve "Börtönbe!" szavakat skandálta, miközben a közúti forgalmat megbénítva vonult a Markó utcában lévő bíróság, illetve a közelében lévő büntetés-végrehajtási intézetek felé, hogy a szerintük ártatlanul letartóztatottak szabadon bocsátását követelje.

A vonuló tömeg Árpád-sávos és nemzetiszínű zászlókat lobogtat, közöttük több tucatnyi fekete ruhát viselő szkinhed kormányellenes jelszavak skandálására biztatja a tüntetőket.

A menet elején egy nyitott platójú kamion halad, amelyről időnként "nemzeti érzelmű" zenék szólnak.

Az "Ébresztő!", "Ébresztő!" szavakat is skandáló tömeg mellett ellentétes irányban elhaladó autósok többsége szidja a kormányellenes tüntetőket, néhányan leköpték a rendőrségi sorfallal biztosított, vonuló embereket, ezért a tömegből tojással is megdobálták a szidalmazók járműveit.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×